Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 147-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
    Явно понастъпваш колата. Аз съм със същия двигател и газова. Спокойно каране в града на газ, около 9-10. Понастъпвам ли, се вдига. Но няма смисъл, много натоварено е движението. С работещ климатик, литър нагоре.
    Извън града е относително, от 6 до 8+. Гумите са винаги 205/50/17

---------- Post added at 09:29 ---------- Previous post was at 09:28 ----------

Ама ти каращ в София, така че нормално.
    Градското, което съм написал се отнася за Варна, просто имах Петък и Събота 80км градско докато бях край морето и ми се видя доста, затова и писах. Иначе в София ми дава дори по-малко заради големите разтояния.

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    И на мен ми се струва малко висок.
    Моя кенеф гори толкова, а е 2.0...
    195/65/15 карам аз.
    Всичко е перфектно по двигателя, няма клатене няма замисляне, загрява до 90гр още на 2рият километър след студен старт. Като гледам темата и другите колеги какво са писали, явно толкова си горят всички ТС.
    С прости сметки, разхода на газ в лева излиза същата себестойност като разхода на дизел при JTD.
    Last edited by italfen; d.m.y г., 23:20.
    Now: 156 2.5 V6 24V
    Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• На газ е малко по-евтино даже:

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
      260 км смесено за 2 дена , пълно-пълно не можа да събере 20 лв газ. На 19 и нещо изключи.

Простата сметка показва под 7.7лв на 100км
      По 90 стотинки газ е равно на 8.5 литра на 100км

156 2.0TS с летни 15ки.

Доволен съм.
      Такъв разход с жтд не можеш да докараш.

А и виж колегата в предния пост, каза че градско му гори 10 нафта... На мен 20 газ да ми изгори трябва да бия прекъсвачи на всеки светофар
      156 2.0TS

Comment

• Разхода е относително неща. Зависи от много фактори. Но TS моторите не се славят, като икономични. Кое е по-евтино газ или дизел, пак зависи от много неща. Аз съм доволен от разхода и как върви за 105 коня. А с тия нови еко норми дето готвят, дизел не искам и да чуя.

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
          На газ е малко по-евтино даже:

Такъв разход с жтд не можеш да докараш.

А и виж колегата в предния пост, каза че градско му гори 10 нафта... На мен 20 газ да ми изгори трябва да бия прекъсвачи на всеки светофар
          Ся, това 10 -11 говоря зимата, като я карам и вън е под 0. А и моят пробег до работа е малък 4-5км и така и не успява да загрее добре При нормални условия съм между 7-9 (считай за нормално да няма някой немски кенеф наоколо да се прави на расер)
          Alfa Romeo GT 1.9jtd

Comment

• Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
            А с тия нови еко норми дето готвят, дизел не искам и да чуя.
            За бензиновите също ! Мислиш ли ,че ние с дизелите ще ни спрат а пък вие с бензиновите ще си джиткате. Няма такова нещо филма е за всички, иначе ще се видим на жълтите павета
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
            sigpic

Comment

• Само че сега ни налагат електрически коли с репресии и забрани, до сега прогреса винаги е следвал естествен ход и свободен избор.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• ergoHD, така е. Всички ДВГ ще го ... под вода. Заради новата мода на миксерите. Но първи са дизелаците, заради саждите дето бълват.

Аз с моята ламя, дето и дават 11 градско, съм постигал и под 9 в града. Всичко зависи от трафика и как караш. Ако ползваш инерцията и мислиш как и откъде да минеш, може да свалиш разхода.

Comment

• Първоначално публикувано от niko23 Покажи съобщение
                  Едно към едно съм и аз с моето ч'посано GT Зимата дори го карам с 15-ки 195/65 и пак качва над 10 в града.
                  Ето едно нормално и реално мнение за бъдещи собственици на 1.9 16V 150коня.
                  Градско София в тежък сутрешен и вечерен трафик по 6-7км в студ-10л/100.
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                  DUCATI Monster
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Първоначално публикувано от d3v1l Покажи съобщение
                    Ето едно нормално и реално мнение за бъдещи собственици на 1.9 16V 150коня.
                    Градско София в тежък сутрешен и вечерен трафик по 6-7км в студ-10л/100.
                    1.9 16в 140к.с. извънградско под 5.7 не мога да го сваля, ако ще с 60 да карам. По каталог е 4.7/100!
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Бе не знам как го мерите тоя разход. Аз сипвам 63л. нафта и минавам към 900км.

Comment

• Първоначално публикувано от Ivaelo Покажи съобщение
                        Бе не знам как го мерите тоя разход. Аз сипвам 63л. нафта и минавам към 900км.
                        Градско, извънградско или смесено?
                        Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                        GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Първоначално публикувано от Ivaelo Покажи съобщение
                          Бе не знам как го мерите тоя разход. Аз сипвам 63л. нафта и минавам към 900км.
                          Чее са... Резервоара трябва да ти е 60 литра???
                          Иначе като разход на гориво си добре 7/100..
                          Даже си под 7 ��
                          Last edited by ValeriLazarov; d.m.y г., 00:10.

Comment

• .

Моята Алфа 147 1,9 JTD 115 k.с с гуми 195/65/15 ми даде 5,7 разход с магистрали,къси участъци на климатик и чудесното градско движение в София.Това до Гърция и обратно.Само градско ми дава 7,2 - 7,5,

Comment

• Моята кола е с размер на гумите 185/65/15
                              115 к.с
                              Днес изминах 620 км на пълно пълно,само 80 км не бяха по магистрала
                              Казанлък ,Ст.Загора ,София и обратно със 30 литра нафта
                              По магистралата повече от 130 несъм карал
                              Разхода излиза 4.83/100 ,а по борд ми дава 4,4/100
                              И друг път съм я засичал със гуми 195/65/15 разхода ми скача на 5,5/100 със същата скорост
                              А средния ми смесен разход е около 6 6,5/100 лятно време
                              Зареждам само на петрол
                              Last edited by Simeon_123; d.m.y г., 23:12.
                              Алфа 147 jtd
                              115 k.s.
                              2002 год

Comment

• 147 1.9 JTD 101кс. С гуми 215/45/17. 62 литра за 990 км. Тетевен през Търново до Лозенец(Бургас) и обратно. 800км извън градско и около 200 градско. Скорост 120-140 по първокласния и 160 по магистрала, с включен климатик през повечето време с двама човека и доста багаж. Среден разход 6.26 на 100км. Доволен съм
                                Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                                ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Working...
                                X